top of page

Måste man berätta att man har könsherpes?Svaret är: nej. Du måste aldrig berätta att du har herpes, då virusinfektionen inte ingår i den svenska smittskyddslagen. Det gör däremot könssjukdomarna klamydia, HIV, gonorré, syfilis och Hepatit B.


Är du smittad med könsherpes behöver du alltså inte berätta det för din partner, om du inte själv vill. Det råder dock delade meningar i många av de hemliga internetforum som finns för herpesdrabbade, huruvida det är rätt eller fel att inte säga något.


En del menar att "du självklart måste berätta eftersom du själv hade velat veta när du blev smittad, så du hade kunna ha ett val". Medans andra inte alls håller med om det.


På Her Peace undviker vi verkligen att använda några pekpinnar på vad du bör göra. Det är enkelt i teorin att hålla med om att du såklart hade velat veta innan du blev smittad, men i praktiken v e t vi hur extremt svårt det kan vara att få fram att en har herpes. Det har många gånger till och med varit omöjligt.


Så klarar du inte av att berätta, slå inte på dig själv. Du är inte ensam! Och du begår inget brott genom att inte säga något.


Däremot är vår varmaste rekommendation, utifrån egen erfarenhet, att det är s å mycket skönare att berätta för sin partner. Ju tidigare desto bättre och helst innan första samlaget.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

コメント


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page