top of page

Herpes i underlivet huskur


Det finns en hel del “husmorstips” eller “husmorsknep” du kan ta till om du har herpes (både vid könsherpes och munherpes, munsår). Vi listar här några av våra bästa tips som har hjälpt på resan till läkning.

Ett herpesutbrott kan triggas igång av en mängd olika faktorer som exempelvis stress, resor, utmattning, stark sol, mens, graviditet eller förkylning. När vårt immunförsvar är påfrestat är det alltså större risk att vi drabbas av ett utbrott. Det bästa sättet att försöka förebygga munsår, munherpes och herpes i underlivet och hålla skoven i schack är att se över din livsstil generellt och ta hand om ditt (stressade) nervsystem.

Ta hand om din hälsa

Se över din stressnivå generellt i förebyggande syfte. Känner du dig stressad hemma eller på jobbet? Äter du som du vill? Hinner du med att träna eller röra på dig? Tar du dig tid för återhämtning? Sover du ordentligt? Känner du att ett utbrott är på G är det superviktigt att du tar det lugnt för att i bästa fall hindra ett utbrott. Om det ändå bryter ut så är vila och sömn att prioritera för snabbare återhämtning.

Stärk immunförsvaret

Ät hälsosamt, boosta din kropp med vitaminer och kosttillskott, se till att få tillräckligt med sömn, stressa ner och om du inte redan hoppat på mindfulness-tåget så är meditation, yoga, skriva dagbok m.m. bra övningar och aktiviteter för att lugna ner både kropp och själ, samt som stärker ditt immunförsvar.

För en herpes-journal

Har du problem med återkommande utbrott och är osäker på vad som kanske triggar dem, så för “herpes-journal” några månader där du skriver ner de dagar du får utbrott och försök sedan klargöra kring vilka situationer dem sker. Vad hände veckan/veckorna innan, har du exempelvis i samband med utbrotten haft mens, sovit dåligt, varit ute och festat, haft en stressig period på jobbet (eller hemma) osv.


Husmorsknep att ta till


Kosttillskott & Örter

Det finns en rad örter och kosttillskott du kan ta till för herpes, exempelvis L-lysin och citronmeliss. Vi fördjupar alla tips i vår e-bok Bye, bye Herpes som är en 100-sidig guide för hur du behandlar din herpes och läker på mer naturlig väg, där vi skriver exakt vilka kosttillskott och örter vi rekommenderar, vilken typ av kost du kan äta, samt vilka övningar inom mindfulness du kan få hjälp av.


Tea tree olja

Vid pågående utbrott är vårt bästa husmorsknep för att lindra ett utbrott att blanda 1-2 droppar Tea tree olja tillsammans med kokosolja och badda på ditt skov med ditt finger eller på en tops. Fortsätt smörja in under dagen, efter varje toalettbesök och dusch. Tea tree olja är antiseptiskt och dödar både bakterier, virus och svamp och oljan kan hjälpa till att läka ditt skov snabbare. Kokosoljan spädet ut tea tree oljan så att du undviker att ta den direkt på utbrottet- det kan nämligen svida!

Aloe vera

Vi tycker också om att smörja skovet några gånger per dag med svalkande Aloe vera, gärna direkt från en färsk planta (som du nyper av en bit ifrån och försiktigt skalar av skalet). Aloe vera har många helande egenskaper, växtköttet verkar alltså svalkande, innehåller sju olika antioxidanter, minskar inflammation, kan hjälpa till att läka sår och kan även påskynda läkningsprocessen för alla typer av herpesutbrott.


1 kommentar

Liknande inlägg

Visa alla

1 Comment


JAG HAR BOTAT HERPES INOM 8 DAGAR EFTER ATT ANVÄNDA DR OGBO Örtmedicin.

Jag heter Mrs Jennifer Robert Jag är här för att vittna om hur Dr.OGBO botade mitt (HERPES SIMPLEX VIRUS) Jag besökte ett annat sjukhus men de gav mig en lista över mediciner som var dyra att behandla viruset men de var förgäves. Jag surfade på Internet och letade efter ett botemedel mot HERPES och såg en kommentar från folk som pratade om hur Dr.OGBO. När jag kontaktade honom gav han mig hopp och skickade mig en örtmedicin som jag trodde inte skulle lösa något, men sedan provade jag och det fungerade, mitt resultat av HERPES blev negativt. Jag är mycket glad över att få dela detta vittnesbörd.…

Like
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page