top of page

Nina: "Min herpes blev min räddning"

Grundare Nina i hatt som håller i en blombukett

Innan jag fick herpes levde jag ett dekadent liv med mycket resande och fester, mycket jobb med mycket stress och i perioder även mycket casual sex- and so on!


När jag blev smittad av könsherpes blev jag riktigt sjuk. Och när jag väl blev bättre efter flera veckor tog det inte lång tid innan ett nytt herpes skov var på plats. Det i sig triggade igång mer stress och jag festade ännu mer för att döva min ångest, sov därmed sämre och den onda cirkeln var i full gång och jag visste inte hur jag skulle lyckas ta mig ur den.


Efter några månader av rätt konstanta skov fick jag nog och tog makten över min egen hälsa. Jag slutade att festa, jag började ta hand om min kropp på ett mer snällt sätt- ingen överträning, inget fusk med min mat utan jag åt en ren kost utan socker, alkohol, gluten, mjölkprodukter, mer sömn, återhämtning, och mindfulness.


Jag var livrädd för att behöva berätta för en ny partner att jag hade herpes så jag slutade helt med att gå ut och därmed inga fler one night stands.


Jag hade länge velat dra ner på mitt tempo i livet men det var så svårt för mig och nu hade jag inte längre något val.


Minsta lilla obalans och jag fick ett skov- inte alls lika jobbiga som det första men jobbiga nog för att ge mig smärta och ångest.


Sov jag mindre än 6 timmar kom det som ett brev på posten, hade jag sex utan att vara tillräckligt våt kom det, om jag rakade mig, om jag var ute sent, om jag stressade- ja minsta lilla grej triggade igång min herpes det första året- jag tänkte att detta var en dödsdom, skulle jag leva resten av mitt liv såhär?


När jag väl började ta hand om min kropp och själ la sig skoven och idag får jag kanske något utbrott per år, oftast när jag reser och inte håller mina rutiner men oftast lyckas jag rädda dem i tid med att sakta ner, vila, dricka mina antivirala örter och äta mina superfoods.


Utan min herpes hade jag nog inte mått så bra i min kropp som jag gör idag, jag hade inte heller haft den erfarenhet jag nu har vilket ledde mig till att skapa Her Peace tillsammans med Elin vilket är något av det roligaste jag någonsin gjort.


Så det jag tänkte var min dödsdom blev en “blessing in disguise”. Och något jag tagit till mig är att när livet inte går som det ska, lita på omvägen!

Kram Nina


Här är några av mina favoritprodukter för att undvika ett herpesutbrott:


Herpes triggas som sagt ofta av stress så genom att få i sig en daglig dos av adaptogener som ashwaganda, rhodiola, astragalus, helig basilika, amla och schisandrabär, så hjälper du din kropp på traven med att hantera stressiga perioder i livet. Jag älskar Adrenal response från Innate och tar den på daglig basis, speciellt när jag känner mig stressad eller inför en resa eller mens.

Glasburk innehållande adaptogen

En god tarmhälsa är A och O för min generella hälsa så jag äter minst en probiotika kapsel om dagen, ibland fler om jag känner att mitt immunsystem är lågt eller om jag ska ut och resa. Jag ser alltid till att köpa en med Lactobacillus rhamnosus då den har bevisad effekt mot herpes. och UVI.

Det här är en av mina favoritprodukter som är speciellt framtagen för kvinnohälsa och den innehåller även några av mina favoritörter som maskros och kardborrerot.


Glasburk med probiotikan MegaFlora Women

Need i say more? En av mina favoritörter som har antivirala effekter och även hjälper till att lugna ångest och ett stressat nervsystem. Jag dricker minst 2 koppar om dagen och blandar gärna med helig basilika.

Blad av citronmeliss i pappersförpackning

En aminosyra som jag verkligen kan rekommendera att ta om du har problem med återkommande skov. Jag missar aldrig en dag och tar minst 1000 mg per dag och jag dubblar dosen vid ett skov.


Glasburk med kosttillskotett L-lysin

Ett skov kan lätt triggas av friktion så genom att se till att din yoni är våt både genom långt förspel samt med naturliga oljor innan sex. Jag älskar den här fantastiska jojoba oljan som hjälper mig att hålla min herpes i schack.


Glasflaska med jojoba olja

Läs också allt om hur du läker din herpes i vår e-bok Bye, bye, herpes!0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page