top of page

Disa: “Mitt sexliv är så mycket härligare efter jag berättat om min herpes”


Tjej med armar upp i skyn mot solen

Jag brukade vara livrädd för att berätta för en ny partner om min herpes. Antagligen för att jag inte var tillräckligt trygg i mig själv för jag var rädd att en ny partner inte skulle vilja vara med mig om jag berättade.

Jag mörkade för mer kortsiktiga partners under flera år men undvek att ha sex när jag kände att något herpesskov var på gång. Även om jag var försiktig så var det sån ångest att gå runt och vara orolig för att ha smittat någon när jag fortfarande var arg på han som smittade mig för 10 år sedan. Nu betedde jag mig lika oärligt och ohärligt.

Jag har berättat i mina fyra längre förhållanden och alla fyra har tagit det bra. I mina första två förhållanden efter jag fick könsherpes grät jag när jag skulle berätta, jag var livrädd för en stark reaktion och att bli sedd som äcklig och ovärdig. Tänk om jag skulle bli lämnad på grund av det här viruset.

I mina två senaste förhållanden var jag mer självsäker och cool och tog upp det innan vi hade sex första gången och det var så skönt att få ha det sagt i tid! Sexlivet var och är så mycket härligare när jag inte ligger och oroar mig över att potentiellt smitta någon ovetandes.

Det är inte lätt att ta upp men jag lovar att du och din partner kommer tacka dig. Öva med en kompis och skriv ner vad du vill ha sagt och hur du vill säga det, och öva tills det känns bra!


/Disa, 37


Vi frågade runt i olika kvinnoforum, bland vänner och bekanta om deras upplevelser om att berätta för en ny sexpartner om sin herpes. Vi älskar att höra “true stories” (som gör att vi känner oss mindre ensamma) och vill gärna ta del av just DIN upplevelse, för att också kunna dela så många olika upplevelser som möjligt. Maila oss på info@herpeace.com om du vill vara med och dela, anonym eller med ditt riktiga förnamn och ålder.


Känner du fortfarande att det känns jobbigt att behöva berätta för din partner att du har herpes? Vi hjälper dig. Boka in en session med oss så guidar vi dig i hur du kommunicerar rakt, ärligt och utan skam.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Yorumlar


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page