top of page

Sofia: "Lägger fram så avslappnat jag kan att jag har herpes"


Man häller upp kaffe vid frukostbordet, kvinna tittar på

Jag brukar börja med att fråga efter min nya partners sexuella hälsa, typ när testade han sig sist och för vad. Sen lägger jag fram så avslappnat jag bara kan att jag har könsherpes.


En man sa i stil med: ”det har väl alla”. En annan sa att han inte visste så mycket om det och ville veta mer. Då berättade jag bland annat om hur vanligt herpes var, hur det kan smitta, att det oftast bara smittar när man har ett skov och så vidare. Mottagandet har hittills alltid varit bra!


Visst kan det kännas svårt att hitta en bra tidpunkt, jag vågar kanske inte alltför tidigt men vill heller inte vänta för länge. Jag ser i alla fall till att säga det innan vi ligger första gången, för det hade jag velat att mannen som smittade mig hade gjort.


/Sofia, 32


Vi frågade runt i olika kvinnoforum, bland vänner och bekanta om deras upplevelser om att berätta för en ny sexpartner om sin herpes. Vi älskar att höra “true stories” (som gör att vi känner oss mindre ensamma) och vill gärna ta del av just DIN upplevelse, för att också kunna dela så många olika upplevelser som möjligt. Maila oss på info@herpeace.com om du vill vara med och dela, anonym eller med ditt riktiga förnamn och ålder.


Känner du fortfarande att det känns jobbigt att behöva berätta för din partner att du har herpes? Vi hjälper dig. Boka in en session med oss så guidar vi dig i hur du kommunicerar rakt, ärligt och utan skam.0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page