top of page

Rosa: "Våga berätta, chansen är stor att din partner också har herpes"


Man och kvinna diskuterar vid frukostbordet

Mina första 2 år hade jag många åter-kommande herpesutbrott och jag var riktigt deprimerad. Efter att jag fick en långtids kur med Acyclovir i ett halvår blev det äntligen bättre. Jag ville egentligen inte äta ett läkemedel så länge men jag var desperat.


Nuförtiden har jag typ aldrig utbrott längre, och kommer det något så blir det bara som ett pyttelitet sår som knappt känns och går över efter bara några dagar.


Idag har jag en stabil partner och han har faktiskt också könsherpes. Ingen av oss sa det innan vi hade sex första gången och när jag väl vågade berätta efter några månader sa han att han också hade det men inte tyckte det var en stor grej. Det håller jag inte alls med om men jag var på något sätt lättad att han också har herpes så jag inte behöver oroa mig för att smitta honom.


Så våga berätta, du hade ju velat veta och chansen är stor att din partner också har herpes!


/Rosa, 29


Vi frågade runt i olika kvinnoforum, bland vänner och bekanta om deras upplevelser om att berätta för en ny sexpartner om sin herpes. Vi älskar att höra “true stories” (som gör att vi känner oss mindre ensamma) och vill gärna ta del av just DIN upplevelse, för att också kunna dela så många olika upplevelser som möjligt. Maila oss på info@herpeace.com om du vill vara med och dela, anonym eller med ditt riktiga förnamn och ålder.


Känner du fortfarande att det känns jobbigt att behöva berätta för din partner att du har herpes? Vi hjälper dig. Boka in en session med oss så guidar vi dig i hur du kommunicerar rakt, ärligt och utan skam.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page