top of page

Mika: “Även om det känns svårt berättar jag alltid om min herpes”


Bekymrad tjej i blommig blus

Jag är 30 år och har haft HSV-2 i 2,5 år och är i skrivande stund singel. Jag dejtar (well, tills pandemin gjorde allt skittråkigt) och även om det inte direkt är kul så berättar jag alltid, fastän herpes inte täcks av smittskyddslagen, samtidigt som jag förhör mig om killens koll på sin egen sexuella hälsa.


Att vara cool och kommunikativ kring det gör det mindre dramatiskt, även om det kan kännas svårt när man känner skam, vilket är en värdelös jävla känsla. Ingen jag berättat för har blivit arg, ingen har blivit äcklad, ingen har dunstat! Herpes är väldigt vanligt, och genom att vara öppna minskar vi tabut.


/Mika, 30


Vi frågade runt i olika kvinnoforum, bland vänner och bekanta om deras upplevelser om att berätta för en ny sexpartner om sin herpes. Vi älskar att höra “true stories” (som gör att vi känner oss mindre ensamma) och vill gärna ta del av just DIN upplevelse, för att också kunna dela så många olika upplevelser som möjligt. Maila oss på info@herpeace.com om du vill vara med och dela, anonym eller med ditt riktiga förnamn och ålder.


Känner du fortfarande att det känns jobbigt att behöva berätta för din partner att du har herpes? Vi hjälper dig. Boka in en session med oss så guidar vi dig i hur du kommunicerar rakt, ärligt och utan skam.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page