top of page

Läk underlivsbesvär & stärk tarmfloran med probiotika

Kvinna som håller händer i midjan

I våra tarmar finns både “onda” och “goda” bakterier som dagligen kämpar mot varandra. Båda behövs och det är viktigt att ha en balans mellan dessa.


När “onda” bakterier dominerar bildas obalans och gör oss mer mottagliga för alla typer av infektioner och sjukdomar. Kända biverkningar vid obalans är bland annat diarré, förstoppning, uppblåst mage, magknip, försämrat immunförsvar (vilket kan trigga igång ett herpesskov) svampinfektioner, urinvägsinfektioner etc.


En tarmhälsa i balans är A och O

En tarmhälsa i balans är alltså A och O för en god hälsa generellt, då vår tarmflora i magen hänger ihop med hälsan i resten av kroppen. Probiotika betyder goda bakterier och anses hålla andelen “onda” bakterier i vårt matsmältningssystem under kontroll.


Äter du inte redan probiotika dagligen så rekommenderar vi dig varmt att börja. Har du exempelvis herpes bör du välja en probiotika som innehåller Lactobacillus Rhamnosus, då den bakterien sägs ha bevisad effekt att bekämpa herpes och andra infektioner samt boostar ditt immunsystem.


Probiotika från kost

Förutom ett bra tillskott är det viktigt att få i sig probiotika från sin kost på daglig basis och det hittar du bland annat i fermenterad och mjölksyrad mat- såsom surkål, kimchi och miso. Fermenterad mat gör verkligen underverk för tarmhälsan och för att förebygga framtida herpesskov, urinvägs- och svampinfektioner då de även bidrar till en hälsosam miljö i underlivet och urinblåsan.


Även mejeriprodukter med levande, aktiva bakteriekulturer innehåller också probiotika, exempelvis osötad yoghurt och kefir, och är bra alternativ.


Prebiotika behövs också

För att de “goda” bakterierna (probiotikan) ska må bra och kunna föröka sig i tarmen behöver vi också äta mat som är rik på fibrer, så kallad prebiotika.


Råvaror som naturligt innehåller prebiotika är bland annat sparris, selleri, jordärtskocka, lök, linser och baljväxter.


Här listar vi våra favoriter när det kommer till probiotika för en frisk och glad Yoni.
Glasburk med probiotikan MegaFlora Women

MegaFlora Women är vår favorit när det kommer till probiotikatillskott då den är speciellt framtagen för den kvinnliga bakteriefloran- Hurray!

Varje kapsel innehåller 50 miljarder levande och välkända mjölksyrabakterier från 14 olika kliniskt undersökta och icke-konkurrerande stammar. Bland annat återfinns stammarna Lactobacillus rhamnosus och Lactobacillus plantarum som båda är välgörande för den vaginala floran. Forskning visar att Lactobacillus rhamnosus minskar förekomsten av bakteriell vaginos som är en överväxt av icke-önskvärda bakterier i underlivet. Den sägs även bekämpa herpes.

MegaFlora Women innehåller dessutom tranbär, rödbeta, kardborre och maskrosrot utan bekämpningsmedel.


Den är fantastisk för allt som har med vår yonihälsa att göra och vi tar den dagligen för att hålla vår yoni på bra humör.

Att probiotikan kommer i en mörk glasburk är ett stort plus då de inte avger hormonstörande ämnen och är bättre för miljön än plast.5 miljarder goda tarmbakterier för att stödja tarmfunktionen är inte fy skam.

Bättre pris än MegaFlora woman så den är ett bra alternativ om du inte lider av direkta Yoni besvär. Det här är en fantastisk produkt från ett väldigt etiskt företag som vi älskar. Att även denna Probiotika kommer i en mörk glasburk är ett stort plus då de inte avger hormonstörande ämnen och är bättre för miljön än plast.Har du fått en UVI och måste äta antibiotika? I såna fall är det här en fantastisk 7-dagars kur att ta samtidigt för att inte låta antibiotikan döda alla goda bakterier i din tarm.

Det är vad vi känner till marknadens mest kraftfulla probiotika med 300 miljarder bakterier per kapsel.

Flora 300-14 lämpar sig mycket väl för personer med svårare matsmältningsbesvär eller för att återfå tarmflorabalans under eller efter en antibiotikakur.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page