top of page

Torra slemhinnor i underlivet? Det kan du göra


Taggtråd mot rosa bakgrund

Känns din yoni irriterad? Svider det eller gör ont när du har sex? Kliar eller bränner det? Gör det ont när du torkar dig?


Då har du antagligen torra eller sköra slemhinnor i din fiffi.


De flesta kvinnor har någon gång drabbats – faktum är att runt hälften av alla med en yoni kommer uppleva det någon gång i sitt liv! Oftast dyker det upp i tider av hormonförändringar, vilket för en yonibärare kan innebära flertalet gånger under en livstid exempelvis under- eller efter en graviditet, i samband med amning, om du är i för- eller i klimakteriet, vissa dagar i menscykeln, om du äter p-piller eller har en p-ring. Du kan även påverkas om du har tighta kläder, är stressad, äter onyttigt osv. Förutom att det i sig är jobbigt och gör ont, kan torra slemhinnor leda till andra underlivsbesvär och dessutom kan ens sexliv bli lidande.


Tips för torra & sköra slemhinnor

Här är våra bästa tips för torra och sköra slemhinnor i underlivet:

 • Först och främst är det viktigt att hålla dig hydrerad, drick mycket vatten! Trist tips men viktigt.

 • Örter som mjukar upp slemhinnor är exempelvis lakritsrot, läkemalvarot, groblad och slippery elm. Gör ett starkt te eller ännu bättre en infusion över natten.

 • Ät mycket bra fetter. Avokado, fet fisk som lax eller sardiner om du inte är vegetarian. Linfrön som du själv krossar i matberedare/blender och strö på din mat är fantastiskt! Öka även dosen olja i din kost såsom extra virgin olivolja och kokosolja.

 • En bra probiotika är superviktigt att få i sig på daglig basis och även att äta fermenterad och mjölksyrad mat (surkål, kefir, kimchi, osv).

 • Miso, tofu och tempeh sägs vara bra men i måttlig mängd och se till att den är ekologisk då soja industrin är dirrrrty.

 • Kollagen är viktigt, köp som tillskott och få i dig från kosten exempelvis benbuljong.

 • Maca kan vara bra, blanda i din gröt eller smoothie.

 • Vitamin E och B är viktiga, likaså C och D. Vi på Her Peace förespråkar naturliga vitaminer utan askorbinsyra då den utvinns ur svartmögel och som ni hör på namnet nog mer gör skada än nytta.

 • Havtornsolja, kan tas som kosttillskott och även som olja att smörja underlivet med

 • Testa att smörja din yoni/fiffi med sesamolja, jojobaolja eller kokosolja.

 • Socker är en stor bov, likaså kaffe, alkohol och p-piller så undvik i så stor mån det bara går.


Våra topp-3-produkter för en mjuk & glad yoni

I betalt samarbete med Great life, Bodystore och Jordklok


Glasburk med probiotikan MegaFlora Women

MegaFlora Women är vår favorit när det kommer till probiotikatillskott då den är speciellt framtagen för den kvinnliga bakteriefloran- Hurray!


Varje kapsel innehåller 50 miljarder levande och välkända mjölksyrabakterier från 14 olika kliniskt undersökta och icke-konkurrerande stammar. Bland annat återfinns stammarna Lactobacillus rhamnosus och Lactobacillus plantarum som båda är välgörande för den vaginala floran. Forskning visar att Lactobacillus rhamnosus minskar förekomsten av bakteriell vaginos som är en överväxt av icke-önskvärda bakterier i underlivet. Den sägs även bekämpa herpes. MegaFlora Women innehåller dessutom tranbär, rödbeta, kardborre och maskrosrot utan bekämpningsmedel.


Den är fantastisk för allt som har med vår yonihälsa att göra och vi tar den dagligen för att hålla vår yoni på bra humör. Att probiotikan kommer i en mörk glasburk är ett stort plus då de inte avger hormonstörande ämnen och är bättre för miljön än plast.


Läkemalva rot i pappersförpackning

Läkemalvarot är vår favorit ört som är otroligt mjukgörande för alla våra slemhinnor. Gör ett te eller en infusion och känn hur hela livet mjukas upp.


Bild på förpackning av kosttillskottet Membra Femin Forte med havtorn

Membra Femin Forte är ett kosttillskott med havtorn som främjar slemhinnornas funktion i kroppen. Membra Femin innehåller oljeextraktet från ekologiska havtornsbär rika på omega-7. Kapslarna innehåller även naturligt A-vitamin som bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion samt antioxidanterna Quercetin och Rutin från bovete som bidrar till en snabbare lindring vid sköra slemhinnor och naturligt D-biotin som bidrar till slemhinnornas normala funktion.


Har ni egna erfarenheter av vad som funkat för er så vill vi gärna höra från er. Maila info@herpeace.com.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Commenti


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page