top of page

Vår favvo-örtterapeut Sarah Wu delar med sig av sin morgonrutin


Örtterapeuten Sarah Wu visar upp sitt personliga altare

Sarah Wu är en amerikansk örtterapeut (på engelska herbalist)) och en otroligt inspirerande kvinna! Hon har spenderat de senaste 20 åren med att studera naturmedicin och permakultur. Hon håller idag kurser och workshops i dessa ämnen världen över och tar emot privata klienter online. Sarah är baserad i Costa Rica där den populära wellnessfestivalen Envision hålls årligen, som hon varit med och grundat.

Vi är så inspirerade av Sarah som person, hennes gedigna kunskap, naturliga glow och den lugna energi som hon utstrålar. När vi hade äran att bo med henne under några veckor på permakulturfarmen Punta Mona i Costa Ricas djungel passade vi på att fråga om hennes morgonrutin.


Sarah, hur gillar du att börja en ny dag?


Jag vaknar oftast vid soluppgången som är runt kl 5.30 här i Costa Rica, men jag är en "slow riser" så jag älskar att ligga kvar länge, länge i sängen. Jag ger mig själv och min kropp lyxen att inte behöva stressa upp.


Jag är i ett långdistansförhållande så just nu plockar jag också upp telefonen rätt snabbt när jag vaknar för att läsa några gulliga meddelanden från min italienska pojkvän.


Dagen börjar sedan med en kopp yerba mate te med lite riven ingefära i. Ibland lägger jag i en handfull citronmeliss och helig basilika för att få ett super-te med antivirala och uppiggande egenskaper.


Min tid på morgonen är till för mig själv och jag börjar vanligtvis inte jobba innan kl 13 så jag försöker ta det riktigt lugnt och myser med mina husdjur (gatuhunden Ouso, katterna Ginger och Bell, reds. anm.) catchar upp med familj och vänner, kanske läser lite i någon bok.


Vad läser du just nu?


Braiding Sweetgrass av Robin Wall Kimmerer. En otroligt fin bok som jag verkligen kan rekommendera.


Hur gillar du att röra på din kropp?


Jag älskar att promenera, helst flera kilometer per dag, det är min meditation. Ibland yogar jag, stretchar eller kör lite barre övningar men promenaden vill jag få in varje dag.


Vad äter och dricker du efter ditt morgonte?


Om jag är i djungeln dricker jag oftast en färsk kokosnöt med pressad lime i. Har jag inte tillgång till en kokosnöt dricker jag oftast bara ett glas vatten med en pressad citrusfrukt.


Lite senare på förmiddagen dricker jag en stor smoothie med papaya, jordgubbar och björnbär om jag har tillgång till dem. Björnbär är fulla av antioxidanter och är fantastiska för våra sköldkörtlar och de växer väl även vilt i Sverige? Bipollen är min absoluta favorit av alla superfoods och jag äter minst en tesked om dagen, antingen i min smoothie eller på gröten- jag är ett stort fan av havregrynsgröt.


Jag älskar kaffe men försöker att inte dricka så mycket då mitt nervsystem är känsligt och jag lätt blir skakig av för mycket koffein. Jag unnar mig en espresso då och då efter en härlig middag eller om jag ska gå ut, inte för att det händer så ofta längre.


Kakao är något jag unnar mig ibland, mer som en treat än som något jag dricker till vardags.


Vad har du för mindfulnessrutin?

Sarah Wu's personliga altare med betydelsefulla saker
Sarah's personliga altare

Utöver min dagliga promenad som är väldigt viktig för mig spenderar jag alltid lite tid vid mitt altare där jag samlar saker som betyder mycket för mig. Jag tar alltid med mig delar av det när jag reser vilket hjälper mig att känna mig som hemma vart jag än åker.


Jag brukar även tända ett ljus och dra några tarot- eller orakelkort vilket är ett fint sätt att börja dagen på och har blivit en stor del i min spirituella rutin.
Inspireras av Sarah till din egna morgonrutin:
Bokomslag: Braiding Sweetgrass

Tarotkortlek The Wild Unknown Tarot

För egna orakelkort rekommenderar vi varmt "The wild unknown tarot"


Tarotkortlek The Wild Unknown Animal Spirit0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page