top of page

Elin: "Så ser min morgonrutin ut"


Medgrundare Elin i hatt framför äppelträd

M o r g o n r u t i n = S j ä l v k ä r l e k


En viktig nyckel för mitt välmående de senaste åren är min morgonrutin, som jag inte gärna tummar på. Tidigare sov jag typ in i det längsta, skippade frukost och stressade till jobbet.


När jag insåg att ta tid för mig själv (och det jag mår bra av) är lika med självkärlek så började jag prioritera att lägga mig tidigare, för att kunna gå upp tidigare.


Jag började med att avsätta 20 min på morgonen, men diggade det så mycket att jag snabbt utökade till en hel timme. Jag FATTAR att det är superlätt för mig att kunna ta mig så mycket tid som inte har egna barn. Just därför njuter jag lite extra och kan ibland (läs ofta) morgonrutina mig upp till 2h. Baraför att jag kan!


Har du barn så försök komma upp 10-20 min tidigare, allt är bättre än inget. Att prioritera sig själv är inte egoistiskt, snarare tvärtom, du ger dig och din familj de bästa förutsättningarna för att själv vara i balans och därmed bättre orka med vad dagen än bjuder på.

Min rutin varierar lite beroende på inspiration, hur mycket tid jag har att lägga, vart jag befinner mig och om jag hittat någon ny grej som jag vill testa.


Men i stort sett varierar jag mellan samma komponenter, och vissa av dem är ej förhandlingsbara.


Såhär ser min morgonrutin ut just nu:


1) kl. 6.00 Vaknar och kör 20 mins meditation (jag kör transcendental meditation med eget mantra).

2) Kreativt skrivande 20-30 min (gärna mer!) där jag skriver allt mellan himmel och jord.


Att skriva fritt utan krav är läkande, vi bearbetar känslor/tankar, och får utlopp för det vi behöver (kreativitet, sorg, glädje, ångest osv.) Min absoluta favoritpunkt på listan då jag ju älskar att skriva!

3) Promenix 30 min (eller mer!) och nu när jag bor vid havet på västkusten har jag möjlighet att göra det på en strand och det är ren och skär magi!


4) Pysslar om alla växter här hemma, vattnar, sprayar blad, pratar med dem, njuter av dem och ger dem kärlek. Är som en katt-tokig dam med 100 katter, fast med växter!


5) kl 7.30 frulle-time och äter en gröt mixad med gryn frön och nötter. Alltid en kopp kakao före eller efter!

Saker jag rullar runt på är: skriva tacksamhetslista även på morgonen (skriver alltid på kvällen) torrborsta kroppen, läsa, kolla på roliga klipp och skratta, lyssna på en podd, läsa texter som värmer mitt hjärta, kolla bilder på gulliga syskonbarn, duscha kallt och lyssna på musik.

KRAM Elin


Vi på Her Peace älskar att höra folks morgonrutiner för självkärlek, och bli inspirerad. Vilka är dina? Dela gärna i kommentarsfältet längst ner på sidan.


Önskar du leva ett friare och mer lustfyllt liv utifrån vad DU själv vill (och inte vad "andra" tycker) där du är mer styrd från hjärtat än tankarna? - Boka in en Livscoaching med Elin omedelbums och få hjälp att nå din fulla potential & livsglädje.0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page