top of page

SNIPPA-smycken: "En hyllning till kvinnokraften inom oss"


Två kvinnor sitter med ryggarna mot varandra, med snippa smycken på sig

Soulsystrarna och bästa vännerna Emma Bossmark och Jennie Carlsson brinner för att stärka kvinnor och gör det på en rad olika vis. Bland annat genom att lyfta dem i sin populära podd "Härligt Ärligt", genom kvinnocirklar och det årliga "Wild Feminine Rising"-retreatet som de är medskapare till. Inte minst genom den egna smyckeskollektionen SNIPPA, som är en hyllning till det kvinnliga underlivet.

Låt oss börja med SNIPPA, vi älskar såklart att ni designat en smyckekollektion med symbolen av vår yoni. Hur föddes idén?

Två tjejer, en blond och en brunett som ler mot kameran
Jennie & Emma i sina SNIPPA-smycken i rostfritt stål

Vår största hjärtefråga är att stärka kvinnor, allt vi gör går i linje med det. Men vi kände att vi också ville göra det genom att skapa något fysiskt. Som en snilleblixt kom det till oss att vi ska göra en snippa med en ädelklitta (klitoris i kristall, Her Peace anm). Så vi tog hjälp av en god vän till oss att skissa fram själva Snippan och det blev en hel kollektion bestående av örhängen, halsband, armband och ringar.


Vad är budskapet med smyckena?

Hela kollektionen är en hyllning till alla makalösa kvinnor och deras inneboende styrka. Vi vill inspirera till att plocka fram stoltheten och kraften i att våga vara sig själv, vem du än är och hur du än ser ut. Vi är alla unika och det är just det som är det vackra. När du tar plats betyder det inte att du tar någon annans plats.


Vi vill att varje kvinna ska bära Snippa och känna sig stolt över sig själv, sin enorma potential och som en symbol för att våga ta plats, hylla sin inre gudinna och den kvinnokraft vi har inom oss!

För att backa bandet så startade allt för två år sedan med podden Härligt Ärligt, som i skrivande stund är uppe i över 100 avsnitt. Berätta, vad handlar den om och hur kom den till?

Vi är två väldigt sökande och nyfikna individer och vid tidpunkten när vi startade podden kände vi båda att vi lite hade tappat den andliga och spirituella delen av våra liv. Vardagen hade kommit emellan.


Så vi ville börja gå på fler workshops inom spiritualitet och personlig utveckling och insåg att det fanns så otroligt mycket spännande saker vi ville testa. Där väcktes idén om att skapa en podd med ett ämne varje vecka, där vi dels kunde testa på alla olika saker som finns därute och dela med oss till våra lyssnare, förväntningarna inför, hur det var och tankarna efteråt.


Vi tänkte att det ju måste finnas många därute som kände precis som vi gjorde, att vara sökande och nyfikna, men där man kanske inte har någon i sin omgivning att kunna dela det helt med. Så det var vad de första 20 avsnitten handlade om.


I och med pandemin gick det inte att testa på lika många saker fysiskt, så då började vi i stället bjuda in gäster som jobbar med alla de spännande sakerna vi var nyfikna på. Det visade sig vara främst vara kvinnor som jobbar för andra kvinnor för att nå bättre välmående. Därmed väcktes en glöd i oss att jobba för att stärka kvinnor och lyfta fram dem i podden så att deras kunskaper, metoder och gåvor kommer ut och kan hjälpa många fler.

Poddomslag till Härligt Ärligt med Her Peace, avsnitt 102

Ja, ni bjöd ju in Her Peace till ert 102:a avsnitt, vilket var så otroligt roligt och ett givande samtal! Tack snälla för att ni hjälper oss sprida ordet om att våga tala öppet om yonihälsa.


Ni kallar er själva multipassionerade kreatörer och ni gör ju minst sagt många olika, roliga saker som är så inspirerande! Vilket är ert framgångsrecept?

Vi tror stenhårt på oss själva! Oavsett om det är podd, fotouppdrag eller att hålla i en kvinnocirkel för första gången så går vi in med inställningen att allt vi gör blir guld! Det låter väldigt osvenskt, men vi kör på ”fake it til you make it” i början och bara kör på.


Detta vill ni ju verkligen inspirera andra kvinnor till, att våga tro på sig själva och satsa på det man vill. Vad har ni för tips & råd på vägen?

Kan vi, så kan du! Det är verkligen vårt budskap och det vi vill inspirera till. Ta bara första steget, du behöver inte veta alla steg på förhand. Vår rikedom har varit att vi haft varandra, vi har inte haft någon budget eller kunskap om allt. Vi har lärt oss på vägen och vågat ta hjälp, vilket är viktigt. Våga frågan någon som kan, och sök starta eget bidrag.


Har ni något favoritcitat som ni lever efter?

Life is a crazy ride, so we better enjoy it!

Wow, tack snälla Jennie & Emma för att ni är dom ni är och för att vi får inspireras av er!


Följ Härligt Ärligt på deras instagram @harligtarligtpodcast
0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page