top of page

Välj ekologiska mensskydd - bättre för miljön och din yoni!


Menskopp i giftfri plast med tillhörande tygpåse

Genom att välja rätt mensskydd kan du bidra till en bättre miljö- både för naturen, din yoni och din plånbok- win, win, win tycker Her Peace.


Vanliga mensskydd kan tyvärr innehålla doftämnen, plaster och andra cancerframkallande ämnen. Dessutom så bleks ofta produkterna i klor för att få dem vita, vilket gör att farliga dioxiner släpps ut i naturen (och inne i din yoni!). Dessa mensskydd kan påverka risken för vaginal klåda, sveda, flytningar och svampinfektion- HJÄLP!


Som grädde på moset är de flesta vanliga mensskydd inte heller återanvändningsbara så det är verkligen inte miljövänligt att använda tamponger och vanliga bindor (cirka 12-16 000 tamponger går åt i snitt under en livstid).


Välj bland flera olika ekologiska mensskydd

Här listar vi våra favoriter. Vi lovar dig att både din yoni, plånbok och vår fantastiska natur kommer tacka dig.


Tvättbar tygbinda

En tvättbar tygbinda är som en vanlig binda men alltså gjord i tyg. Den kan återanvändas igen och igen genom att du tvättar den mellan gångerna (tvätta den även innan du använder den första gången för att öka uppsugningsförmågan).

Det kan helt klart krävas en liten invänjningsperiod men vi på Her Peace har lärt oss att älska att blöda mer fritt och inte ha något upp i vår yoni under våra röda dagar. Vi känner även att problem som torra slemhinnor och svamp har minskat genom att inte använda tampong.

Svarta tygbindor från ImseVimse

Vår favorit är dessa från ImseVimse som är tillverkade i 100% ekologisk bomull med ett tunt lager laminerat polyestertyg för att hålla tätt. Finns även som nattvariant. Flow free!


Menskopp

En menskopp är både snäll mot dig och mot naturen då den inte torkar ut dina slemhinnor eller slängs i toaletten. Du för upp den på samma sätt som en tampong, bara att en menskopp kan du låta sitta något längre och det finns ingen risk för den läskiga tampongsjukan. Menskoppen känns inte för de flesta och den läcker inte om du väljer rätt storlek.

Beroende på hur mycket du blöder så kan du behöva tömma den ungefär två gånger per dygn. Detta kan du göra i handfatet och skölja av den innan du stoppar upp den igen. När din mens är över rengör du den genom att koka den i vatten.


Her Peace har ett (hemligt?) litet tips- späd ut ditt blod från din kopp med några dl vatten och vattna dina ledsna blommor och plantor och se hur de kommer till liv igen, de älskar det!Menskopp från OrganiCup

Vår favorit är menskoppen från OrganiCup som rymmer motsvarande 3 tamponger och kan bäras i upp till 12 timmar beroende på hur riklig din mens är. Det innebär att du kan tänka på annat under dagen, och sova gott om natten. OrganiCup håller i flera år, inte timmar. Det innebär att du inte producerar massa avfall och slipper lägga pengar på bindor eller tamponger. OrganiCup är tillverkad av 100% mjukt silikon av medicinsk kvalitet och helt fri från latex, färgämnen och blekningsmedel.


Fun fact- första gången jag skulle använda en menskopp (för några år sedan) förstod jag inte hur jag skulle föra upp koppen, den var ju så stor och förstod inte att man måste trycka ihop den. Så jag stoppade upp den åt fel håll. Det funkade bra tills det var dags att ta ut den och det kom en explosion av blod varje gång- jag tyckte det verkade rätt opraktiskt. Men jag höll på några dagar och tog ut den när jag stod i duschen. Jag tror jag till slut delade med mig av min upplevelse till en kompis och vi skrattade gott när jag kom på att jag missuppfattat hela meningen med just "koppen". - Nina


Ekologiska ”vanliga” mensskydd

Att använda klorfria, miljövänliga och biologiskt nedbrytbara material istället för de syntetmaterial och plaster som används i konventionella produkter är det hälsosammaste alternativet efter tygbindor och menskopp- inte enbart för vår yoni hälsa, utan även för vår miljö.

Dessa bindor och tamponger från Naty är tillverkade i ekologisk bomull och de innehåller ingen plast, kemikalier eller parfymer. De är säkra att användas av alla och extra bra för dig som har känslig hud. Nedbrytbara och miljövänliga!

Förpackning med bindor från Renée Voltaire

Förpackning med tamponger från Renée Voltaire

0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page